Πονούν τα γόνατά σας; Αυτά είναι τα παπούτσια που χρειάζεστε

Πονούν τα γόνατά σας; Αυτά είναι τα παπούτσια που χρειάζεστε

Μπορεί οι περισσότεροι να θεωρούν πως τα ίσια, εύκαμπτα παπούτσια είναι η ιδανική επιλογή ώστε να αποφύγουν ή να περιορίσουν τον πόνο που αισθάνονται στα γόνατα, νέα επιστημονική μελέτη, όμως, ανατρέπει αυτή την αντίληψη – Τελικά, ποια είναι τα ιδανικά παπούτσια για να ανακουφίσουμε τον πόνο;

211125204038_shoes-papoutsia-sneakers-1280x720
Όταν υποφέρετε από πόνο στα γόνατα, το μόνο που σκέφτεστε είναι πώς θα τον κάνετε να φύγει ώστε να μπορέσετε ξανά να περπατήσετε χωρίς να κουτσαίνετε ή να γέρνετε σε κάθε βήμα. Μια μικρή, τυχαιοποιημένη δοκιμή που δημοσιεύθηκε στο Annals of Internal Medicine βρήκε ότι ένας τύπος παπουτσιών μπορεί να είναι ο πιο αποτελεσματικός για αυτή τη δουλειά.

Οι ερευνητές συγκέντρωσαν 164 ανθρώπους άνω των 50 ετών, οι οποίοι έπασχαν από μέτρια ή σοβαρή αρθρίτιδα στο γόνατο και κάλεσαν τυχαία τους μισούς από αυτούς να φορέσουν σταθερά παπούτσια υποστήριξης με παχιές σόλες που δεν λύγιζαν πολύ, δεν ήταν εύκαμπτες. Οι άλλοι μισοί κλήθηκαν να φορέσουν ίσια παπούτσια με λεπτές, εύκαμπτες σόλες, τα οποία γενικά θεωρείται ότι παρέχουν κάποιο όφελος, επιτρέποντας μια πιο φυσική κίνηση του ποδιού και του πέλματος.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης