Kετογονική δίαιτα: Ποιοι αδυνατίζουν ευκολότερα με αυτό τον τύπο διατροφής

Μπορούν τόσο οι γυναίκες όσο και οι άντρες να χάσουν βάρος ακολουθώντας την τόσο δημοφιλή κετογονική δίαιτα ή keto diet; Ερευνητές από τις ΗΠΑ θέτουν την πολυσυζητημέ νη αυτή δίαιτα υπό το μικροσκόπιο, διερευνώντας την αποτελεσματικότητά της

Η κετογονική δίαιτα, αλλά και η διαλειμματική νηστεία, είναι αρκετά δημοφιλείς και έχουν αρκετούς ακόλουθους που έχουν στόχο την απώλεια κιλών. Πόσο αποτελεσματικές είναι όμως για τα δύο φύλα; Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Riverside της Καλιφόρνια αποφάσισαν να μελετήσουν την αποτελεσματικότητα αυτών των δύο τύπων διατροφής στα δύο φύλα σε μοριακό επίπεδο.

Όσον αφορά την κετογονική δίαιτα, η οποία περιλαμβάνει χαμηλή πρόσληψη υδατανθράκων και υψηλή πρόσληψη λίπους και πρωτεϊνών, θεωρείται ότι στρέφει τον οργανισμό στη χρήση του λίπους ως καύσιμο, οδηγώντας σε απώλεια βάρους.

Είναι το πιο διαδεδομένο διατροφικό σχήμα αυτή τη στιγμή στον κόσμο. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, γεγονός που την καθιστά πολύ εύληπτη, αλλά είναι πολύ χαμηλή σε υδατάνθρακες. Η μείωση των υδατανθράκων οδηγεί τον οργανισμό σε κέτωση κατά τη διάρκεια της οποίας το σώμα μετατρέπει το λίπος σε πηγή ενέργειας, αφού η γλυκόζη (το κύριο καύσιμο για το σώμα και το μυαλό) έχει ήδη εξαντληθεί.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr