Αρθρώσεις: Η ελάχιστα επεμβατική τεχνική που τις αντικαθιστά – Όλες οι εξελίξεις

Αρθρώσεις: Η ελάχιστα επεμβατική τεχνική που τις αντικαθιστά – Όλες οι εξελίξεις

Την επανάσταση που έχουν φέρει οι νέες τεχνικές αρθροπλαστικής ελάχιστης επεμβατικότητας με πολύ μικρότερες τομές που τραυματίζουν ελάχιστα το οστό και τα μαλακά μόρια, συνοψίζει ο δρ. Αναστάσιος Δεληγεώργης, Ορθοπαιδικός Χειρουργός-Αθλητίατρος και Επιμελητής του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ

211229142241_gonato
Επανάσταση στην αρθροπλαστική έχουν φέρει η ρομποτική χειρουργική, η ψηφιακή πλοήγηση (navigation), oι τεχνικές ελάχιστης επεμβατικότητας (MIS) και τα νέα υλικά μεγάλης αντοχής. Προσφέρουν ακρίβεια χιλιοστού, πολύ μικρότερες τομές και εξατομικευμένες επεμβάσεις με αποτέλεσμα μικρότερη νοσηλεία (συνήθως, 1 ημέρας), ταχύτερη αποκατάσταση, φυσιολογική κίνηση και οριστική θεραπεία του πόνου.

Σήμερα, η αρθροπλαστική δεν είναι ένα βαρύ χειρουργείο με μεγάλη διάρκεια όπως παραδοσιακά θεωρούταν. Οι τελευταίες εξελίξεις έχουν αλλάξει τα δεδομένα και η σύγχρονη αρθροπλαστική έγινε απλούστερη, λιγότερο επεμβατική, πιο ασφαλής, χωρίς τις επιπλοκές των παλαιότερων κλασικών χειρουργικών τεχνικών και με σημαντικά αυξημένο ποσοστό επιτυχίας.

Τι είναι η Αρθροπλαστική



Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης