Κορωνοϊός: Γιατί κολλάνε Omicron και οι εμβολιασμένοι; – Η επιστήμη απαντά

Κορωνοϊός: Γιατί κολλάνε Omicron και οι εμβολιασμένοι; – Η επιστήμη απαντά

Απαντήσεις στα ερωτήματα χιλιάδων πολιτών που είναι θετικοί στον κορωνοϊό παρά τον πλήρη εμβολιασμό τους επιχειρούν να δώσουν οι επιστήμονες - Ποιο εμβόλιο είναι πιο αποτελεσματικό κατά της Omicron;

211029202846_COVIDTEST__1_
Σε περίοδο έξαρσης των κρουσμάτων της μετάλλαξης Omicron εξελίσσεται η αρχή της νέας χρονιάς, γεγονός που φάνηκε και από τον ιδιαίτερα αυξημένο αριθμό κρουσμάτων την περίοδο των εορτών. Μεταξύ αυτών που τα PCR και Rapid τεστ τους βγήκαν θετικά, βρίσκονται και πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες που είτε έχουν κάνει την αναμνηστική δόση, είτε έχει περάσει αρκετό διάστημα από την ολοκλήρωση της δεύτερης δόσης του εμβολίου.

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, είναι μονόδρομος πια ο εμβολιασμός με την τρίτη δόση για την άμεση προστασία από την παραλλαγή Omicron.

Στα εύλογα ερωτήματα πολιτών που διερωτώνται για ποιο λόγο νοσούν ενώ έχουν ολοκληρώσει την εμβολιαστική διαδικασία επιχειρούν να απαντήσουν Αμερικανοί ερευνητές.

Σύμφωνα με επιστημονική ομάδα από το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα, πολλοί παράγοντες παίζουν ρόλο αρχής γενομένης από την εμφάνιση της εξαιρετικά μεταδοτικής μετάλλαξης Omicron. Η μετάλλαξη μολύνει τους ανθρώπους ακόμα και αν δεν συνεπάγεται σοβαρή νόσηση, ενώ η έξαρσή της συνέπεσε με την περίοδο των εορτών και ταξιδιών σε πολλά μέρη.


Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης