Αυτοάνοσα νοσήματα: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων που μειώνει τις πιθανότητες νόσου

Αυτοάνοσα νοσήματα: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων που μειώνει τις πιθανότητες νόσου

Υπάρχουν πολλά αυτοάνοσα νοσήματα. Μερικά από τις πιο γνωστά είναι η ρευματοειδής αρθρίτιδα, ο συστηματικός ερυθηματώδης λύκος και η ψωρίαση. Νεότερη έρευνα δείχνει ότι ο συνδυασμός δυο γνωστών συμπληρωμάτων ενδεχομένως να βοηθά στη μείωση των πιθανοτήτων νόσησης με κάποιο αυτοάνοσο νόσημα

220127140745_vitamins
Με τις διαθέσιμες θεραπείες για τα αυτοάνοσα νοσήματα να είναι περιορισμένες, μάλλον θετικά μπορούν να χαρακτηριστούν να νεότερα στοιχεία μελέτης σχετικά με τη συμβολή των συμπληρωμάτων βιταμίνης D. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα από το Νοσοκομείο Brigham στη Βοστώνη, η μελέτη της οποίας δημοσιεύθηκε στο BMJ, τα συμπληρώματα βιταμίνης D και ω-3 λιπαρών οξέων φαίνεται να έχουν ευεργετικά αποτελέσματα στις πιθανότητες εμφάνισης των αυτοάνοσων νοσημάτων.

Οι ερευνητές πραγματοποίησαν μια μεγάλης κλίμακας τυχαιοποιημένη μελέτη (VITAL), η οποία παρακολουθούσε τους συμμετέχοντες για περίπου πέντε χρόνια. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα άτομα που έλαβαν συμπληρώματα βιταμίνης D ή βιταμίνη D και ωμέγα-3 λιπαρών οξέων είχαν σημαντικά χαμηλότερο ποσοστό εμφάνισης αυτοάνοσων νοσημάτων σε σύγκριση με τα άτομα που έλαβαν εικονικό φάρμακο (placebo).



Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης