Σύνδρομο MIS – Παιδί: Πώς καλύπτεται από το συμβόλαιο υγείας

Ενημερωθείτε για τους τρόπους που καλύπτουν τα νοσοκομειακά και εξωνοσοκομειακά ασφαλιστικά προγράμματα τα έξοδα που θα στοιχίσει η εκδήλωση του πολυσυστηματικού φλεγμονώδους συνδρόμου στο παιδί μετά τη νόσησή του με κορωνοϊό

220208164239_35447985_l
Στην επικαιρότητα επανήλθε το πολυσυστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο σχετιζόμενο με COVID-19 (Multisystem Inflammatory Syndrome in Children, MIS–C) με αφορμή το πλέον πρόσφατο περιστατικό που καταγράφεται στη χώρα. Πρόκειται για έναν 12χρονο από τη Λέσβο που διακομίστηκε με πνευμονική εμβολή στο Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού» όπου και νοσηλεύεται, ενώ είχε νοσήσει προ δύο εβδομάδων με ήπια COVID-19. Στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί 150 περιστατικά συνολικά σε ανηλίκους και νεαρούς ενήλικες έως 19 ετών, 30 εκ των οποίων οδηγήθηκαν στην Εντατική και 60 εμφάνισαν μυοκαρδίτιδα.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), πρόκειται για ένα κλινικό σύνδρομο που χαρακτηρίζεται από πολυοργανική συμμετοχή, με εκδηλώσεις από το αναπνευστικό, το γαστρεντερικό ή το καρδιαγγειακό σύστημα, αιματολογικές ή βλεννογονοδερματικές αλλοιώσεις. Οι γονείς θα πρέπει να απευθυνθούν σε παιδίατρο σε περίπτωση συμπτωμάτων όπως κοιλιακό άλγος, δερματικά εξανθήματα, καρδιακές διαταραχές, κόπωση ή επίμονος πυρετός 2-8 εβδομάδες μετά τη νόσο COVID-19. Όπως εξήγησε στο protothema.gr ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων, Κώστας Νταλούκας, για τη διάγνωση του συνδρόμου απαιτούνται ακτινοσκοπικές, υπερηχογραφικές και εργαστηριακές εξετάσεις.



Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης