Λοιμώδης μονοπυρήνωση: Πως καλύπτει η ασφάλιση τη «νόσο του φιλιού»

Λοιμώδης μονοπυρήνωση: Πως καλύπτει η ασφάλιση τη «νόσο του φιλιού»

Εννέα στους δέκα θα μολυνθεί κατά τα νεανικά του χρόνια από τον ιό που προκαλεί λοιμώδη μονοπυρήνωση. Η «νόσος του φιλού», όπως αποκαλείται λόγω της παρουσίας του ιού στις στοματοφαρυγγικές εκκρίσεις μέσω των οποίων και μεταδίδεται, μπορεί να οδηγήσει στο νοσοκομείο αλλά να απαιτήσει και ιατρικές εξετάσεις για τον εντοπισμό του. Πώς καλύπτεται από τα συμβόλαια υγείας;

220215183044_girl_lemfadenes_doctor_kid
Σαν σήμερα το 1970 απεβίωσε ο Αμερικανός ιολόγος Francis Peyton Rous, ο επιστήμονας που ανακάλυψε το 1910 τον ιό του σαρκώματος του Ρους (Rous sarcoma virus – RSV) και του οποίου «η ατρόμητη προσέγγιση στην Έρευνα για τον Καρκίνο ως επικεφαλής του Εργαστηρίου του Πανεπιστημίου Rockefeller είχε ως αποτέλεσμα μια ανακάλυψη που αναμόρφωσε την κατανόησή μας για τον καρκίνο και του χάρισε το Νόμπελ Φυσιολογίας – Ιατρικής το 1966», όπως επισημαίνει το Πανεπιστήμιο.

Η σημαντική ανακάλυψή του σχετικά με την σύνδεση ιών και καρκίνου, άνοιξε τον δρόμο για περαιτέρω έρευνα που αποκάλυψε σημαντικά ευρήματα. Μισό αιώνα από τον θάνατό του, το 1964, ήρθε στο φως ακόμη ένας ιός που σχετίζεται σπανίως με τον καρκίνο, αποτελεί ωστόσο από τους κοινότερους μεταξύ αυτών που προσβάλλουν τον ανθρώπινο οργανισμό. Σύμφωνα με την κορυφαία κλινική Mayo, μέχρι την ηλικία των 35 ετών το σύνολο σχεδόν των ατόμων θα έχουν αναπτύξει αντισώματα έναντι του Epstein-Barr (EBV), τον ερπητοϊό που ευθύνεται για τη λοιμώδη μονοπυρήνωση.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης