Σας αρέσει το ξινολάχανο και το τουρσί; Δείτε πόσο «κερδισμένο» είναι το έντερό σας
Το γιαούρτι, το κεφίρ, το ξινολάχανο ακόμα και το κορεάτικο kimchi ενώνονται με έναν πολύτιμο συνδετικό κρίκο: αποτελούν προϊόντα ζύμωσης και ενισχύουν τα «καλά» βακτήρια του εντέρου προσφέροντας και άλλες θετικές επιδράσεις που θα διαβάσετε παρακάτω
Μαρία Κοτοπούλη
Η ζύμωση των τροφίμων είναι μια διαδικασία που συναντούμε σε διαφορετικούς πολιτισμούς ανά τον κόσμο και στο παρελθόν γινόταν κυρίως για την συντήρησή τους. Τα προϊόντα που έχουν υποστεί ζύμωση, ωστόσο, είναι και εξαιρετικά ωφέλιμα για την υγεία του εντέρου και όχι μόνο, όπως επισημαίνει με άρθρο της στο The Conversation η Manal Mohammed, Ανώτερη Λέκτορας στην Ιατρική Μικροβιολογία του Πανεπιστημίου του Westminster.
Το λάχανο τουρσί, το ξινολάχανο, το κεφίρ, το γιαούρτι αλλά και το ψωμί με προζύμι, προϊόντα δηλαδή που παράγονται μέσω της ελεγχόμενης μικροβιακής ανάπτυξης και της μετατροπής των συστατικών των τροφίμων μέσω ενζυματικής δράσης, μπορούν ακόμα, σύμφωνα με μελέτες, να συμβάλλουν στην απώλεια βάρους, αλλά και στην πρόληψη διάφορων ασθενειών.
Σε μια ιδιαίτερη εκδήλωση που διοργάνωσε η Κωτσόβολος οι αθλητές από τις δύο αποστολές μίλησαν για τους αγώνες της ζωής τους, δίνοντας έμπνευση, ελπίδα και αισιοδοξία.
Στα 23 της χρόνια η σκοπεύτρια από τα Χανιά αγωνίζεται στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες της καριέρας της. Και μπορεί, όπως παραδέχεται να έχει άγχος, αλλά στο τέλος κερδίζει η ακόμα μεγαλύτερη προσμονή της για τη μεγαλύτερη έως σήμερα αθλητική πρόκληση της ζωής της.