Πονοκέφαλος: Η δραστηριότητα που αποτελεί αναπάντεχο φυσικό αναλγητικό

Πονοκέφαλος: Η δραστηριότητα που αποτελεί αναπάντεχο φυσικό αναλγητικό

Όλοι νιώθουμε ομορφότερα όταν αναπολούμε ευχάριστες εμπειρίες του παρελθόντος. Φαίνεται όμως ότι η νοσταλγία έχει και μια ακόμη αναπάντεχη δράση που μπορεί να την κατατάξει στη σφαίρα των αποτελεσματικών αναλγητικών!

220301214150_memories
Η αναπόληση ευχάριστων αναμνήσεων και «παλιών καλών εποχών» φαίνεται ότι προσφέρει πολύ περισσότερα από το γλυκό συναίσθημα που μας πλημμυρίζει όταν ανακαλούμε μια ευχάριστη εμπειρία του παρελθόντος. Σύμφωνα με νέα έρευνα η νοσταλγία μπορεί να δράσει παυσίπονα και να απομακρύνει τον πόνο μιας κρίσης ημικρανίας.

Στην ενδιαφέρουσα έρευνα οι ειδικοί από την Ακαδημία Επιστημών της Κίνας τονίζουν πως η νοσταλγία λειτουργεί ως ένα ήπιο αναλγητικό και μπορεί να μειώσει την ένταση του πονοκεφάλου κατά 10% κατά μέσο όρο.

H λαχτάρα για το παρελθόν που ενεργοποιείται από τη μουσική, τις εικόνες ή τη μυρωδιά, έχει συσχετιστεί κατά το παρελθόν με μειωμένα επίπεδα στρες και θλίψης. Για την τελευταία έρευνα μάλιστα, μία ομάδα από ερευνητές του Ηνωμένου Βασιλείου και της Κίνας έλεγξαν την εγκεφαλική δραστηριότητα σε 34 εθελοντές, ηλικίας 18 – 25 ετών με τη χρήση της μαγνητικής τομογραφίας. Τα αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν στο Journal of Neuroscience, έδειξαν πως όσοι παρακολουθούν νοσταλγικές εικόνες κατέγραψαν χαμηλότερα επίπεδα πόνου.



Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης