Κράμπα στο περπάτημα: Πότε πρέπει να μας ανησυχήσει

Κράμπα στο περπάτημα: Πότε πρέπει να μας ανησυχήσει

Οι κράμπες στα πόδια παρουσιάζονται συχνά κατά την άσκηση, αλλά δεν εμπνέουν ανησυχία. Υπάρχει ωστόσο μια περίπτωση που οι κράμπες στο βάδισμα αποτελούν σοβαρό προειδοποιητικό σημάδι για μια επικίνδυνη νόσο. Μάθετε πότε θα πρέπει να ανησυχήσετε

220302155958_leg
Κράμπες και άλγος στην περιοχή των ποδιών μπορούν να εμφανιστούν σε αρκετούς αθλούμενους κατά τη διάρκεια της άσκησης, εάν όμως ο πόνος είναι οξύς και αιφνίδιος και η συχνότητα του προβλήματος είναι μεγάλη, τότε αυτά τα συμπτώματα θα μπορούσαν να προμηνύουν την εμφάνιση περιφερικής αρτηριακής νόσου.

Η περιφερική αρτηριακή νόσος αποτελεί την πιο συχνή αιτία κινητικής αναπηρίας αγγειακής αιτιολογίας. Μπορεί να προσβάλλει όλες τις αρτηρίες των άκρων και στην συντριπτική πλειοψηφία η αθηροσκλήρυνση αποτελεί την υποκείμενη νόσο.

Η περιφερική αρτηριακή νόσος εμφανίζεται συχνότερα σε μεγαλύτερες ηλικίες και επηρεάζει περίπου το 10% των ατόμων 60-70 ετών. Η πάθηση κάνει την εμφάνισή της όταν περιορίζεται η ροή του αίματος στα κάτω ή ορισμένες φορές και τα άνω άκρα, πραγματοποιείται δηλαδή στένωση ή απόφραξη των αρτηριών του ποδιού, που προκαλείται συνήθως από την αθηροσκλήρωση (σκλήρυνση των αρτηριών).


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης