Θέλετε να γεράσετε καλά; H διάταση που πρέπει να κάνετε κάθε μέρα

Θέλετε να γεράσετε καλά; H διάταση που πρέπει να κάνετε κάθε μέρα

Μία συγκεκριμένη διάταση φαίνεται ότι εκτός από επιμήκυνση του μυός παράλληλα επιμηκύνει και τη διάρκεια της ζωής! Δείτε για ποιους λόγους η συγκεκριμένη διάταση εξασφαλίζει πιο υγιή γεράματα

220301164346_quadricep_stretch
Οι τετρακέφαλοι – η μυική τετράδα στο μπροστινό μέρος του μηρού- κάνουν πολλή δουλειά για εμάς. Λόγω του μεγέθους τους (ως μία από τις μεγαλύτερες μυικές ομάδες του σώματος), σηκώνουν το βάρος μας και υποστηρίζουν πλήθος κινήσεων.

Στηριζόμαστε πάνω τους, κυριολεκτικά, κάθε φορά που σηκωνόμαστε από μία καρέκλα, ανεβαίνουμε σκαλιά και καθόμαστε για να σηκώσουμε κάτι από κάτω. Αυτός άλλωστε είναι ο λόγος που καθιστά τη συγκεκριμένη μυική ομάδα πιο ευάλωτη σε τραυματισμούς ειδικά καθώς μεγαλώνουμε. Αν και οι υγιείς τετρακέφαλοι είναι ζωτικής σημασίας για κάθε ηλικία, είναι ιδιαίτερα σημαντικοί για την πρόληψη των προβλημάτων στα γόνατα και στη μέση. Με άλλα λόγια, οι δυνατοί, αλλά εύκαμπτοι και «μαλακοί» τετρακέφαλοι μας προστατεύουν από τον πόνο και μας βοηθούν να διατηρήσουμε την ικανότητα μας να εκτελούμε καθημερινά τις δραστηριότητες μας.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης