Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας: Τι θέλει ο πολίτης από το Σύστημα Υγείας

Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας: Τι θέλει ο πολίτης από το Σύστημα Υγείας

O Νίκος Πολύζος, καθηγητής Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας του «Δημοκρίτειου» Πανεπιστημίου, αναλύει μιλώντας στο ygeiamou.gr τα εμπόδια που συναντά σήμερα ο Έλληνας στις υγειονομικές δομές και τι πραγματικά χρειάζεται από ένα σύγχρονο Σύστημα Υγείας

220318190251_patients3
Με την επιδημία κορωνοϊού να υποχωρεί και το Σύστημα Υγείας να επανέρχεται σταδιακά στη, δύσκολη, κανονικότητα της εποχής προ του κορωνοϊού, η δημόσια συζήτηση επικεντρώνεται στα προβλήματα και τις ανάγκες που εντοπίζονται στο Σύστημα Υγείας. Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) αποτελεί το πρώτο κομβικό πεδίο για την οικοδόμηση ενός σύγχρονου υγειονομικού συστήματος.

Ο καθηγητής Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας του «Δημοκρίτειου» Πανεπιστημίου Θράκης, Νίκος Πολύζος μιλώντας στο ygeiamou.gr αναλύει τόσο ως ειδικός όσο και ως απλός πολίτης τι πραγματικά χρειάζεται ο Έλληνας από το Σύστημα Υγείας. Ένα σύστημα υγείας που επί σειρά ετών χάνει το… τρένο των αλλαγών και των βελτιώσεων και συσσωρεύει προβλήματα και παθογένειες που αντανακλώνται στην καθημερινότητα των πολιτών. Η πανδημία ανέδειξε περισσότερο από ποτέ τα κενά και τις δυσλειτουργίες του συστήματος, ωστόσο η μεταπανδημική εποχή θεωρήθηκε από πολιτικούς και επιστήμονες, ιδίως όσους ασχολούνται με την πολιτική υγείας, ως μια ευκαιρία για να υλοποιηθούν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στο σύστημα υγείας.



«Τα σημαντικά πεδία του Συστήματος Υγείας δεν έχουν τύχει ‘ανασυγκρότησης’ για μια δεκαετία τουλάχιστον. Χρειάζονται αλλαγές στο πεδίο της Δημόσιας Υγείας που αναδείχθηκε με την πανδημία, στον ΕΟΠΥΥ καθώς εκκρεμεί η ολοκλήρωσή του, στο σύστημα χρηματοδότησης των νοσοκομείων, στη φαρμακευτική δαπάνη, νοσοκομειακή και εξωνοσοκομειακή, στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στους ασθενείς κ.α.» αναφέρει μιλώντας στο ygeiamou.gr, ο κ. Πολύζος.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης