Στοματική Υγεία: Οι οδοντιατρικές καλύψεις που παρέχουν τα ασφαλιστικά πακέτα

Στοματική Υγεία: Οι οδοντιατρικές καλύψεις που παρέχουν τα ασφαλιστικά πακέτα

Χείρα βοηθείας τείνει η ασφαλιστική αγορά προς όσους επιθυμούν ένα υγιές χαμόγελο και καλή στοματική υγεία, δυσκολεύονται όμως να τα κάνουν πραγματικότητα λόγω του υψηλού κόστους που χαρακτηρίζει τις σχετικές υπηρεσίες

220318143246_dentist_boy_dental_odontiatros
Η φροντίδα της στοματικής υγείας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της συνολικής σωματικής μας ευεξίας, εξ ου και τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας 2022 συνόδευσε το μήνυμα «Νιώσε περήφανος για το Σώμα σου!.. Νιώσε περήφανος για το Στόμα σου! Δώσε αφορμές στον εαυτό σου να χαμογελά!». «…Πολλές ασθένειες συνδέονται αποδεδειγμένα με στοματικές νόσους ή κακή στοματική υγιεινή. Το 90% του πληθυσμού θα εμφανίσει κάποια στοματική νόσο κατά τη διάρκεια της ζωής του, πολλές δε, από τις νόσους του στόματος μπορούν να προληφθούν», επεσήμανε με αφορμή την ημέρα ο Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής, Αθανάσιος Υφαντής.

Η κακή στοματική υγεία θα αποτελέσει κακό σύμμαχο για κινδύνους της υγείας, από καρδιαγγειακά συμβάματα μέχρι σακχαρώδη διαβήτη και αυτοάνοσα νοσήματα όπως τα ιδιοπαθή φλεγμονώδη νοσήματα του εντέρου. Παρά ταύτα, η φροντίδα της στοματικής κοιλότητας θα μπει σε δεύτερη μοίρα και έτσι, όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία του ευρωπαϊκού σκέλους του Παγκόσμιο Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για τη στοματική υγεία στη Γηραιά Ήπειρο:


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης