Καρκίνος τραχήλου μήτρας: Ο καίριος ρόλος της διατροφής – Ποια τρόφιμα να περιορίσουμε

Καρκίνος τραχήλου μήτρας: Ο καίριος ρόλος της διατροφής – Ποια τρόφιμα να περιορίσουμε

Ποιος είναι ο ρόλος της διατροφής στην ανάπτυξη του καρκίνου στον τράχηλο της μήτρας; Υπάρχουν τρόφιμα που πρέπει να περιορίσουμε ή να αποφύγουμε καθώς και άλλα που πρέπει να τρώμε περισσότερο στο πλαίσιο της πρόληψης της νόσου; Ενημερωθείτε

220324152148_woman_food
Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας είναι ένας από τους πιο συχνούς γυναικολογικούς καρκίνους. Μελέτες έχουν δείξει ότι η διατροφή συνδέεται με τον κίνδυνο εκδήλωσης ασθενειών, συμπεριλαμβανομένου και του καρκίνου.

Υπολογίζεται ότι το 99,7% των περιπτώσεων καρκίνου του τραχήλου της μήτρας οφείλονται σε μόλυνση με τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV). Αυτή η ιογενής λοίμωξη προκαλεί μη φυσιολογικές αλλαγές στον τράχηλο της μήτρας, οδηγώντας στην ανάπτυξη αυτής της μορφής καρκίνου. Συχνά ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας δεν έχει συμπτώματα και διαγιγνώσκεται κατά τη διάρκεια συνήθων εξετάσεων όπως το τεστ Παπανικολάου και το τεστ HPV. Ευτυχώς εδώ και χρόνια υπάρχουν εμβόλια που προστατεύουν από ορισμένους τύπους του HPV που είναι γνωστό ότι προκαλούν καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν την εξέλιξη του HPV σε καρκίνο του τραχήλου της μήτρας περιλαμβάνουν το κάπνισμα, την έκθεση σε περιβαλλοντικές τοξίνες, την παράλληλη ύπαρξη σεξουαλικώς μεταδιδόμενων λοιμώξεων όπως ο HIV, αλλά και τη διατροφή.

Η σχέση μεταξύ διατροφής και καρκίνου του τραχήλου της μήτρας


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης