Πανδημία: Τι άλλαξε στη ζωή μας δύο χρόνια μετά – Οι συνήθειες και οι φόβοι που κυριαρχούν

Πανδημία: Τι άλλαξε στη ζωή μας δύο χρόνια μετά – Οι συνήθειες και οι φόβοι που κυριαρχούν

Δύο περίπου χρόνια μετά την κήρυξη της πρώτης καραντίνας παγκοσμίως και ακόμα προσπαθούμε να μετρήσουμε τον αντίκτυπο της πανδημίας στην ψυχική μας υγεία. Διαβάστε τι αποκάλυψε μελέτη για τις επιπτώσεις των δυο χρόνων της πανδημίας

220331145927_pandimia
Δύο χρόνια μετά την κήρυξη της πρώτης καραντίνας έχουν συμπληρωθεί με τις νεότερες έρευνες ωστόσο να δείχνουν πως τα τελευταία αυτά χρόνια, η ψυχολογία των ανθρώπων έχει καθοριστεί από τις δυσάρεστες ειδήσεις που καθημερινά φτάνουν στα αυτά τους. Όπως αποκαλύπτουν οι πιο πρόσφατες μελέτες, οι επιπτώσεις της πανδημίας στην ψυχική μας υγεία είναι ήδη ορατές.

Ειδικότερα, στην πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου King’s College του Λονδίνου και σε ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.200 ανθρώπων, περίπου το 1/3 των ερωτηθέντων απάντησε πως νιώθει πιο μοναχικά και κοιμάται λιγότερες ώρες σε σχέση με τα προ πανδημίας χρόνια. Περίπου οι μισοί εξ αυτών βλέπονται με τους φίλους του πολύ λιγότερο από πριν ενώ άλλοι τόσοι απέκτησαν τη συνήθεια της συνεχούς παραμονής στο σπίτι παρά την άρση των μέτρων. Για άλλους πάλι έχουν αυξηθεί οι ώρες που βρίσκονται μπροστά σε μία οθόνη ενώ δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός πως το 1/3 εξ αυτών νιώθει πως η ψυχική αλλά και σωματική τους υγεία έχει επιδεινωθεί.

Σχετικά με τον πληθυσμό που βιώνει πιο έντονα τις συνέπειες της πανδημίας φαίνεται πως οι νέοι άνθρωποι και ιδίως οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να βιώσουν πιο έντονα τις δυσάρεστες συνέπειες της πανδημίας. Επί παραδείγματι, το 42% των 16 έως 34 ετών και το 38% των γυναικών υποστηρίζουν πως η ψυχική υγεία τους επιδεινώθηκε μετά την πανδημία.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης