Το Mastercard Innovation Forum 2024, η ετήσια εκδήλωση - σημείο αναφοράς για τον τομέα των πληρωμών στη χώρα, έφερε στο προσκήνιο κορυφαίους ομιλητές που εξέτασαν από διαφορετικές οπτικές γωνίες το μέλλον των συναλλαγών και ανέδειξαν την καινοτομία σε καταλύτη προόδου.
Η διατροφή που μας φτιάχνει τη διάθεση
Η διατροφή που μας φτιάχνει τη διάθεση
Η ευτυχία κρύβεται στα πολύ απλά πράγματα, όπως είναι οι ντομάτες, οι μπανάνες και τα μήλα! Ποια διατροφή μας κάνει πιο ευτυχισμένους και ποιες αλλαγές θα πρέπει να κάνουμε για να βελτιώσουμε τη διάθεσή μας
Όταν κανείς βιώνει μία άσχημη συνθήκη στη ζωή του επιλέγει να στραφεί συνήθως στο φαγητό που «φτιάχνει τη διάθεση» και δημιουργεί ένα αίσθημα χαράς. Σίγουρα αυτό το comfort food δεν είναι μια σαλάτα, ωστόσο φαίνεται πως μεγαλύτερη ευτυχία κρύβεται στα φυλλώδη λαχανικά από ότι σε ένα παγωτό ή σε ένα πιάτο μακαρόνια με κιμά.
«Η κατανάλωση ενός παγωτού ή τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες στέλνει τρυπτοφάνη στον εγκέφαλο», τόνισε η Δρ. Uma Naidoo, διατροφική ψυχίατρος και διευθύντρια διατροφικής και μεταβολικής ψυχιατρικής στο Γενικό Νοσοκομείο Μασαχουσέτης στη Βοστώνη. Η τρυπτοφάνη είναι ένα αμινοξύ που βοηθά το σώμα να παράγει σεροτονίνη, μία ορμόνη που ανεβάζει τη διάθεση. Αλλά αυτό το συναίσθημα μπορεί να γίνει εθιστικό, προκαλώντας στον οργανισμό την επιθυμία για τρόφιμα που τελικά θα μειώσουν τη διάθεση, καθώς αυξάνουν επίσης το σάκχαρο στο αίμα. Ειδικότερα, τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, επεξεργασμένο αλεύρι ή κορεσμένα λίπη ενεργοποιούν τη φλεγμονή, η οποία συνδέεται στενά με την κατάθλιψη.
Αντιθέτως, πολυάριθμες μελέτες δείχνουν πως η διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε φρούτα, λαχανικά, ψάρια και δημητριακά ολικής άλεσης μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο της κατάθλιψης καταπολεμώντας τη φλεγμονή. Ακόμα πιο ειδικά, για κάθε 100 γραμμάρια φρούτων ή λαχανικών που καταναλώνονται, ο κίνδυνος κατάθλιψης μειώνεται έως και 5%, σύμφωνα με μία μετανάλυση 18 μελετών που δημοσιεύθηκε στο British Journal of Nutrition.
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
«Η κατανάλωση ενός παγωτού ή τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες στέλνει τρυπτοφάνη στον εγκέφαλο», τόνισε η Δρ. Uma Naidoo, διατροφική ψυχίατρος και διευθύντρια διατροφικής και μεταβολικής ψυχιατρικής στο Γενικό Νοσοκομείο Μασαχουσέτης στη Βοστώνη. Η τρυπτοφάνη είναι ένα αμινοξύ που βοηθά το σώμα να παράγει σεροτονίνη, μία ορμόνη που ανεβάζει τη διάθεση. Αλλά αυτό το συναίσθημα μπορεί να γίνει εθιστικό, προκαλώντας στον οργανισμό την επιθυμία για τρόφιμα που τελικά θα μειώσουν τη διάθεση, καθώς αυξάνουν επίσης το σάκχαρο στο αίμα. Ειδικότερα, τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, επεξεργασμένο αλεύρι ή κορεσμένα λίπη ενεργοποιούν τη φλεγμονή, η οποία συνδέεται στενά με την κατάθλιψη.
Αντιθέτως, πολυάριθμες μελέτες δείχνουν πως η διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε φρούτα, λαχανικά, ψάρια και δημητριακά ολικής άλεσης μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο της κατάθλιψης καταπολεμώντας τη φλεγμονή. Ακόμα πιο ειδικά, για κάθε 100 γραμμάρια φρούτων ή λαχανικών που καταναλώνονται, ο κίνδυνος κατάθλιψης μειώνεται έως και 5%, σύμφωνα με μία μετανάλυση 18 μελετών που δημοσιεύθηκε στο British Journal of Nutrition.
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα