Κορωνοϊός: Ποιες μέρες γίνεται πιο απειλητικός για τη ζωή

Τις ημέρες της εβδομάδας που ο κίνδυνος θανάτου λόγω COVID-19 είναι υψηλότερος εντόπισαν οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο και επιχειρούν να ερμηνεύσουν τα ευρήματά τους

Αυξημενοι είναι οι θάνατοι από COVID-19 τα Σαββατοκύριακα συγκριτικά με τις καθημερινές, σύμφωνα με νέα έρευνα

Αναλυτικότερα, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τορόντο στον Καναδά ανέλυσαν όλους τους θανάτους που καταγράφηκαν στη βάση δεδομένων Covid-19 του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) μεταξύ 7 Μαρτίου 2020 και 7 Μαρτίου 2022. Τα ευρήματα, που θα παρουσιαστούν προσεχώς στο φετινό Ευρωπαϊκό Συνέδριο Κλινικής Μικροβιολογίας και Λοιμωδών Νοσημάτων (ECCMID) στην Πορτογαλία, υποδηλώνουν ότι οι ΗΠΑ είχαν κατά μέσο όρο 1.483 θανάτους το Σαββατοκύριακο σε σύγκριση με 1.220 τις καθημερινές. Ακολουθεί η Βραζιλία με 1. 061 θανάτους το Σαββατοκύριακο συγκριτικά με τους 823 θανάτους τις καθημερινές , έπεται το Ηνωμένο Βασίλειο με 239 θανάτους το Σαββατοκύριακο έναντι των 215 και ο Καναδάς με 56 θανάτους το Σαββατοκύριακο συγκριτικά με τους 48 που σημειώνονται τις καθημερινές. Μόνο η περίπτωση της Γερμανίας λειτουργεί με τον αντίστροφο τρόπο, αφού κατέγραψε 137 θανάτους το Σαββατοκύριακο έναντι των 187 που σημειώνονται καθημερινά.

Για τους ερευνητές ωστόσο έχει ήδη δοθεί μία εξήγηση για την δυσαναλογία στις μετρήσεις και αυτό γιατί όπως τονίζουν, παράγοντες όπως είναι η γραφειοκρατία, οι καθυστερημένες αναφορές και η έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού οδηγούν στην αύξηση των καταγραφών τα Σαββατοκύριακα.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr