Μυοσκελετικοί πόνοι: Η εναλλακτική μέθοδος που ανακουφίζει

Μυοσκελετικοί πόνοι: Η εναλλακτική μέθοδος που ανακουφίζει

Μια εναλλακτική θεραπεία που χρονολογείται πίσω στα τέλη του μακρυνού 19ου αιώνα και έχει γίνει αρκετά δημοφιλής τις τελευταίες δεκαετίες φαίνεται πως μπορεί να έχει θετικές επιδράσεις και στο σήμερα όσον αφορά στην ανακούφιση των μυοσκελετικών πόνων

220413120824_osteopathy
Πολλά υποσχόμενες είναι οι νεότερες ενδείξεις πρόσφατης ανασκόπησης σχετικά με τα οφέλη της οστεοπαθητικής στην αντιμετώπιση του πόνου που σχετίζεται με τις μυοσκελετικές παθήσεις. Παρόλα αυτά, πενιχρά ή αδιευκρίνιστα είναι τα στοιχεία που υποστηρίζουν τη χρήση της σε παιδιά και για τη θεραπεία της ημικρανίας ή του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου. Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο BMJ Open και προέκυψαν από διαθέσιμα κλινικά στοιχεία.

Η οστεοπαθητική εντάσσεται στις μορφές της εναλλακτικής ιατρικής και αποτελεί την πρακτική του φυσικού χειρισμού των ιστών και των οστών του σώματος, ο οποίος βασίζεται στην αρχή ότι η δομή (ανατομία) και η λειτουργία (φυσιολογία) του σώματος είναι αλληλένδετες. Επειδή στοχεύει σε αυτές τις ανισορροπίες και στη θεραπεία των μυοσκελετικών παθήσεων, οι ερευνητές θέλησαν να αξιολογήσουν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά της υπό διαφορετικές συνθήκες.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης