Άσθμα: Πότε καλύπτεται από το ασφαλιστικό συμβόλαιο και πότε όχι

Πριν τη σύναψη ασφαλιστηρίου υγείας, ο ασφαλιστής θα ρωτήσει τον ενδιαφερόμενο αν έχει κάποιο αναπνευστικό νόσημα, συμπεριλαμβανομένου του άσθματος. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της διαδεδομένης πνευμονοπάθειας, εξετάζουμε τις περιπτώσεις που το συμβόλαιο υγείας μπορεί να βοηθήσει

Από το 1998 και κάθε χρόνο, με εμπνευστή την Παγκόσμια Πρωτοβουλία για το Άσθμα (Global Initiative for Asthma- GINA), η πρώτη Τρίτη του Μαΐου εορτάζεται ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Άσθματος, μια ιδιαίτερη ημέρα με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τη χρόνια πνευμονοπάθεια που ταλαιπωρεί το 10% περίπου του παγκόσμιου πληθυσμού. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για το 2016, 336 εκατομμύρια άτομα είχαν άσθμα και 417.918 έχασαν τη ζωή τους από αυτό.

Το άσθμα αποτελεί ένα νόσημα που χαρακτηρίζεται από εξάρσεις και υφέσεις και μπορεί να είναι εξωγενές (αλλεργικό) με τα αίτια εκδήλωσης σε περιβαλλοντικούς παράγοντες (αλλεργιογόνα), ενδογενές (μη αλλεργικό) στο οποίο δεν εντοπίζεται κάποιος παράγοντας υπεύθυνος για την πρόκλησή του, άσθμα σχετιζόμενο με την άσκηση, το νυχτερινό άσθμα και επαγγελματικό άσθμα (από την εισπνοή ουσιών στο επαγγελματικό περιβάλλον).

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr