Κορωνοϊός: Ο παράγοντας που αυξάνει τον κίνδυνο λοίμωξης για τους νέους

Κορωνοϊός: Ο παράγοντας που αυξάνει τον κίνδυνο λοίμωξης για τους νέους

Την επιτακτική ανάγκη βελτίωσης της ποιότητας του αέρα που αναπνέουμε τονίζουν οι επιστήμονες. Δείτε ποια είναι η σχέση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης με την αύξηση του κινδύνου για λοίμωξη από τον κορωνοϊό

190502144737_teen_sad
Η έκθεση σε ατμοσφαιρικούς ρύπους αυξάνει τον κίνδυνο της λοίμωξης από τον SARS-CoV-2, σύμφωνα με τη νέα μελέτη παρατήρησης σε νέους στη Στοκχόλμη. Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο JAMA Network Open.

Δεδομένου ότι οι ρύποι του εξωτερικού αέρα μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο για περισσότερες λοιμώξεις του αναπνευστικού όπως είναι η γρίπη ή ο SARS, η πανδημία της COVID-19 προκάλεσε φόβους πως μπορεί να αυξηθεί ο κίνδυνος λοίμωξης από τον SARS-CoV-2. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως πρόσφατες έρευνες έδειξαν πως σε περιοχές με κακή ποιότητα αέρα καταγράφονται αυξημένα κρούσματα COVID-19.

Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Karolinska εξέτασαν πιο διεξοδικά τη σύνδεση μεταξύ της εκτιμωμένης έκθεσης σε ατμοσφαιρικούς ρύπους στις διευθύνσεις κατοικίας και των θετικών τεστ PCR για τον ιό SARS-CoV-2 σε νεαρούς ενήλικες στη Στοκχόλμη της Σουηδίας.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης