Κατάθλιψη χωρίς θλίψη και χαμηλή ενέργεια; Ανακαλύψτε την επίμονη καταθλιπτική διαταραχή

Κατάθλιψη χωρίς θλίψη και χαμηλή ενέργεια; Ανακαλύψτε την επίμονη καταθλιπτική διαταραχή

Η κατάθλιψη υψηλής λειτουργικότητας συνιστά μια μορφή κατάθλιψης στην οποία τα συμπτώματα είναι λιγότερο έντονα και λιγότερο ορατά αλλά περισσότερο χρόνια από ότι στην κλασική κατάθλιψη, ενώ οι σαφείς αιτίες δεν μπορούν εύκολα να οριστούν

220509142533_hidden_depression
Για τους περισσότερους από εμάς, η συνήθης εικόνα της κατάθλιψης περιλαμβάνει την εμφάνιση κλινοφιλίας, κοινωνικής απόσυρσης, θλίψης, ανηδονίας, χαμηλής ενέργειας και έλλειψης ενθουσιασμού για πράγματα που μέχρι πρότινος έφερναν ευχαρίστηση στο άτομο.

Η κατάθλιψη ωστόσο πολλές φορές επιφέρει διαφορετική φαινομενολογία, η οποία δεν είναι διακριτή όχι μόνο από τους μη-ειδήμονες αλλά και από πολλούς επαγγελματίες ψυχικής υγείας.

Η κατάθλιψη είναι ένα σύνθετο φαινόμενο, το οποίο πολλές φορές μπορεί να φέρει διάφορες μορφές, η έκφραση της οποίας μπορεί να διαφέρει σημαντικά ανάλογα με το χαρακτηρολογικό και ιδιοσυστασιακό υπόβαθρο του κάθε ανθρώπου αλλά κυρίως να αποκλίνει σημαντικά από το στερεότυπο της θλίψης και της χαμηλής διάθεσης. Εάν παραμείνει χωρίς θεραπεία, μπορεί να οδηγήσει σε αυτοβλαπτικές συμπεριφορές, απώλεια εργασίας ή ακόμη και κατάρρευση των προσωπικών σχέσεων του πάσχοντα.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης