Μικροπλαστικά: Πόσα κρύβονται στο ποτήρι που πίνουμε καφέ

Μικροπλαστικά: Πόσα κρύβονται στο ποτήρι που πίνουμε καφέ

Συνηθίζετε να απολαμβάνετε σχεδόν καθημερινά ένα καφέ στο χέρι στο δρόμο για τη δουλειά ή τις πρωινές σας υποχρεώσεις; Διαβάστε για τον αόρατο εχθρό που κρύβεται σε αυτά τα ποτήρια μιας χρήσης

220503195718_coffecyp
Τα μικροσκοπικά σωματίδια πλαστικού έχει ήδη αποδειχθεί ότι μπορούν να καταλήξουν ποικιλοτρόπως μέσα στον οργανισμό μας, με μια τελευταία μελέτη να φωτίζει τον σχετικό κίνδυνο που ελλοχεύει από τη συχνή χρήση ποτηριών μιας χρήσης. Ειδικότερα, τρισεκατομμύρια μικροσκοπικά πλαστικά σωματίδια κρύβονται στην πλαστική επένδυση ενός ποτηριού και μπορούν να εισέλθουν στο σώμα μας.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Tα ποτήρια μιας χρήσης, παρόλο που είναι χάρτινα, έχουν ένα πλαστικό εξωτερικό περίβλημα που διατηρεί τη θερμοκρασία των ζεστών ροφημάτων και αποτρέπει τη διαρροή τους. Όμως, αυτό το προστατευτικό φιλμ φαίνεται πως δεν προστατεύει το ίδιο την υγεία μας, καθώς συμβάλλει στην έκλυση περισσότερων από 5 τρισεκατομμύριων πλαστικών νανοσωματιδίων ανά λίτρο, τα οποία μπορούν να καταλήξουν στο σώμα μας. Aυτά είναι τα αποτελέσματα εργαστηριακών πειραμάτων έρευνας που δημοσιεύθηκε στο Environmental Science & Technology.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης