Ασφάλιση υγείας – Όραση: Πώς καλύπτονται οι παθήσεις που προκαλεί ο ήλιος

Προ των πυλών βρίσκεται πλέον το καλοκαίρι και πολλοί θα απολαύσουν τον ήλιο χωρίς καπέλα ή γυαλιά, παρελκόμενα αναγκαία για την προστασία των ματιών. Τι βλάβες για τα μάτια μπορεί να επιφέρει η αμέλεια αυτή και πώς μπορούν να καλύψουν την αντιμετώπισή τους τα συμβόλαια υγείας;

Μια ανάσα απέχουμε πλέον από τον Ιούνιο, τον μήνα που θα σηματοδοτήσει και ημερολογιακά την άφιξη του καλοκαιριού. Ο υδράργυρος των τελευταίων ημερών έδωσε το έναυσμα για τα πρώτα μπάνια της εποχής και οι ειδικοί υπενθυμίζουν πως ο ήλιος, οι παραλίες και η θάλασσα είναι πιο ευχάριστα όταν συνδυάζονται με προστασία. Προστασία από την υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία όχι μόνο για το δέρμα αλλά και τα μάτια.

Μόλις ένας στους τρεις θα μεριμνήσει να προφυλάξει τα μάτια του φορώντας γυαλιά, είχε διαπιστώσει παλαιότερη αμερικανική έρευνα, παρά το ότι τρεις στους τέσσερις γνωρίζουν τους δυνητικούς κινδύνους από την έκθεση στον ήλιο. Η επικίνδυνη αμέλεια θα επιφέρει ενδεχομένως βλάβες στον κερατοειδή και αμφιβληστροειδή χιτώνα, τον κρυσταλλοειδή φακό, τα βλέφαρα και τον επιπεφυκότα, επισημαίνουν οι οφθαλμίατροι.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr