Ασφάλιση: Αποζημίωση για ιατρικά σφάλματα – Τι ισχύει

Ένα ιατρικό σφάλμα μπορεί να έχει σοβαρές σωματικές, ψυχικές και οικονομικές επιπτώσεις για τον παθόντα. Ενημερωθείτε για τις σημαντικές καλύψεις σε ασφαλιστήρια υγείας που μπορούν να βοηθήσουν στις οικονομικές αξιώσεις κατά του γιατρού ή του νοσοκομείου

Πρόσφατη έρευνα του διεθνούς μη κερδοσκοπικού οργανισμού Patient Safety Movement Foundation για την ασφάλεια των ασθενών, ανέδειξε ένα μεγάλο κενό στην ενημέρωση σχετικά με το τι είναι το «ιατρικό σφάλμα». Συγκεκριμένα, ένας μόλις στους δύο συμμετέχοντες (53,2%) γνώριζε περί τίνος πρόκειται και ένα 37% μπόρεσε να δώσει σωστό ορισμό. Έπειτα, ένα 58% ανέφερε ανησυχία σχετικά με την πιθανότητα ιατρικού λάθους και το 45,9% ότι αισθάνεται πως έχει τον έλεγχο της υγείας του.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.) έχει αναγνωρίσει τους ιατρογενείς κινδύνους για την ασφάλεια των ασθενών ως ένα παγκόσμιο ζήτημα υγειονομικής περίθαλψης που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Η λανθασμένη διάγνωση ή ερμηνεία των εργαστηριακών εξετάσεων, η παράβλεψή τους, η αδυναμία υπόδειξης των ενδεδειγμένων εξετάσεων λόγω ελλείματος γνώσης ή εμπειρίας, τα χειρουργικά σφάλματα ή οι μη αναγκαίες επεμβάσεις, το πρόωρο εξιτήριο από το νοσοκομείο, η ακατάλληλη φαρμακευτική αγωγή ή η λάθος δοσολογία και η ανεπαρκής φροντίδα μετά το εξιτήριο αποτελούν περιπτώσεις ιατρικών σφαλμάτων ή αμέλειας.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr