Κορωνοϊός – Μετάδοση: Απρόσμενοι παράγοντες που επηρεάζουν τις πιθανότητες νόσησης
Αναπάντεχους παράγοντες που μας καθιστούν λιγότερο επιρρεπείς στο να κολλήσουμε κορωνοϊό αποκαλύπτουν οι ερευνητές. Δείτε τι ρόλο παίζουν οι τροφικές αλλεργίες, το άσθμα, το αυξημένο σωματικό βάρος και ηλικία στην επικινδυνότητα της νόσου
Μαρία Κοτοπούλη
Mαζί με τους γνωστούς και σχετικά προβλέψιμους παράγοντες που μπορούν να αυξήσουν τις πιθανότητες να κολλήσουμε κορωνοϊό, νεότερη μελέτη φωτίζει ορισμένους που ίσως ούτε μας είχαν περάσει από το μυαλό. Ειδικότερα:
οι τροφικές αλλεργίες μειώνουν στο μισό τον κίνδυνο μόλυνσης, σε σύγκριση με τα άτομα χωρίς αυτές
το άσθμα και άλλες αλλεργικές αντιδράσεις, όπως το έκζεμα και η αλλεργική ρινίτιδα, δεν θεωρείται ότι αποτελούν σημαντικό παράγοντα κινδύνου
η παχυσαρκία και ο αυξημένος Δείκτης Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) ενισχύουν τις πιθανότητες μόλυνσης με κορωνοϊό.
Το Manko Athens, η πολυαναμενόμενη νέα άφιξη του Οne&Only που έχει τη μοναδική ικανότητα να μεταμορφώνεται κατά τη διάρκεια της ημέρας, έχει ήδη γίνει talk of the town