Ένας καλός λόγος να πιούμε μια μπίρα με το φαγητό – Τι κερδίζει το έντερο

Ένας καλός λόγος να πιούμε μια μπίρα με το φαγητό – Τι κερδίζει το έντερο

Κερδισμένοι θα βγουν οι άνδρες που θα επιλέξουν μια μπύρα για να ξεδιψάσουν ή να συνοδεύσουν το φαγητό τους. Δείτε γιατί

190624184100_alcohol_beer-1280x720
Δημοφιλής όλο το χρόνο μα ιδιαίτερα το καλοκαίρι, η μπίρα υπόσχεται να δροσίσει, να ξεδιψάσει και να εισφέρει στη διατήρηση της καλής υγείας. Όπως το κρασί, η μέτρια κατανάλωσή της μπορεί να εξασφαλίσει σημαντικά οφέλη για τη σωματική ευεξία, ανεξαρτήτως μάλιστα της περιεκτικότητά της σε αλκοόλ, σύμφωνα με την πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύεται στο Journal of Agricultural and Food Chemistry της Αμερικανικής Εταιρείας Χημείας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της διπλά ελεγχόμενης τυφλής μελέτη, 19 υγιείς άνδρες διακρίθηκαν τυχαία σε δύο ομάδες που κατανάλωσαν 325mL ξανθιάς (lager) μπίρας με ή χωρίς αλκοόλ συνοδευτικά με το δείπνο τους για τέσσερις εβδομάδες. Αν και κατά την ολοκλήρωση του πειράματος δεν παρατηρήθηκαν αλλαγές στο βάρος, τον Δείκτη Μάζας Σώματος και σε βιοχημικούς δείκτες της καρδιακής υγείας και του μεταβολισμού, και στις δύο ομάδες σημειώθηκε μεγαλύτερη βακτηριακή ποικιλότητα στο εντερικό μικροβίωμα των συμμετεχόντων καθώς και υψηλότερα επίπεδα αλκαλικής φωσφατάσης, ένα δείκτης καλύτερης εντερικής υγείας.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης