Νόσος Αλτσχάιμερ: Ο παράγοντας που καθυστερεί τη νόσηση κατά 5 χρόνια
Οι επιστήμονες κατέληξαν σε ακόμα έναν αποτελεσματικό τρόπο να προλάβουμε τη γνωστική εξασθένιση και την εκδήλωση της νόσου Αλτσχάιμερ, κάνοντας μια τροποποίηση στη διατροφή μας
Μαρία Κοτοπούλη
Τα ωμέγα-3 λιπαρά παίζουν βασικό ρόλο στη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της καρδιάς, αλλά και στη λειτουργία του εγκεφάλου σύμφωνα με νεότερη μελέτη, που ενισχύει ήδη τα υπάρχοντα στοιχεία. Σύμφωνα με τη νεότερη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Nutrients, τα άτομα με υψηλά επίπεδα ωμέγα-3 DHA στο αίμα τους διέτρεχαν έως και 49% μικρότερο κίνδυνο να εκδηλώσουν τη νόσο Αλτσχάιμερ σε σύγκριση με εκείνους με χαμηλότερα επίπεδα.
Επιπλέον, η συμπληρωματική λήψη ωμέγα-3, ειδικότερα στα άτομα εκείνα με το γονίδιο ApoE4 που συσχετίζεται με τη νόσο Αλτσχάιμερ, θα μπορούσε να επιβραδύνει την ανάπτυξη της νόσου. Όπως επισημαίνουν οι ερευνητές, πρόκειται για μια διατροφική παρέμβαση χαμηλού κινδύνου, χωρίς μεγάλο κόστος που μόνο θα μπορούσε να επωφελήσει τους ασθενείς και τη δημόσια υγεία.
Μία σπουδαία διάκριση που το κατατάσσει στα κορυφαία ξενοδοχειακά συγκροτήματα σε παγκόσμια κλίμακα απέσπασε το Nana Princess των Nana Hotels του Ομίλου Εταιρειών Καράτζη καθώς βραβεύτηκε από το TripAdvisor ως μία «Best of the Best» επιλογή.
Πάρο, Μήλο, Μύκονο, Νάξο, Σέριφο, Σίφνο; Όπου και όσο μακριά και αν ταξιδεύεις αυτό το καλοκαίρι, υπάρχει ένας απίστευτα πιο γρήγορος, πιο άνετος και πιο συναρπαστικός τρόπος για τα προσεγγίσεις.