Το τραγανό κόκκινο φρούτο που ρίχνει την πίεση και βελτιώνει τον ύπνο
Αντιοξειδωτικά και βιταμίνη C κρύβονται σε αυτό το δροσερό και κατακόκκινο καλοκαιρινό φρούτο, που πολλοί από εμάς ήδη απολαμβάνουμε
Μαρία Κοτοπούλη
Αν και το καρπούζι είναι ο πρωταγωνιστής του καλοκαιριού, τα κεράσια σίγουρα παίρνουν το όσκαρ του β’ ρόλου ανάμεσα στα καλοκαιρινά φρούτα. Ο εύγευστος καρπός των γυαλιστερών και τραγανών κερασιών είναι πλούσιος σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά και προσφέρει πολλαπλά οφέλη στην υγεία μας, ακόμα και σε πτυχές της καθημερινότητας που δεν είχατε φανταστεί, όπως θα διαπιστώσετε και παρακάτω.
Ωστόσο, τα πλεονεκτήματά τους μπορεί να εξαρτώνται από διάφορους παράγοντες, όπως η ποικιλία του κερασιού, η ποσότητα και η συχνότητα της κατανάλωσής τους. Στην ίδια οικογένεια φρούτων άλλωστε ανήκει και το βύσσινο, το οποίο πιο συχνά καταναλώνεται στη μορφή χυμού.
Μία σπουδαία διάκριση που το κατατάσσει στα κορυφαία ξενοδοχειακά συγκροτήματα σε παγκόσμια κλίμακα απέσπασε το Nana Princess των Nana Hotels του Ομίλου Εταιρειών Καράτζη καθώς βραβεύτηκε από το TripAdvisor ως μία «Best of the Best» επιλογή.