Ποιοι είναι πιο πρόθυμοι να συγχωρέσουν – Τι έδειξε η έρευνα

Όταν οι δυσκολίες και τα εμπόδια είναι καταιγιστικά όπως αυτά που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με χρόνιο άγχος, είναι ίσως ευκολότερο να κάνουν ένα βήμα μπροστά μέσα από τη συγχώρεση. Αντιθέτως για κάποιους άλλους που «ταλαιπωρούνται» λιγότερο η συγχώρεση δεν αποτελεί συνήθη επιλογή - Τι έδειξε η έρευνα

Πόσο εύκολο μας είναι να φτάσουμε στη συγχώρεση; Σύμφωνα με Ρώσους ερευνητές, για μια συγκεκριμένη κατηγορία ατόμων που η καθημερινότητά τους είναι ένας πραγματικός αγώνας, η διαδικασία της συγχώρεσης γίνεται αβίαστα. Ειδικότερα, όσοι πάσχουν από χρόνιο στρες, είναι πιο πρόθυμοι να συγχωρέσουν, σε αντίθεση με όσους αντιμετωπίζουν το πιο «ήπιο» στρες της καθημερινότητας. Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο Clinical Psychology and Special Education.

Αυτό που αποτέλεσε το κύριο αντικείμενο της μελέτης των επιστημόνων ήταν η συσχέτιση της αυθεντικότητας της προσωπικότητας (της ικανότητας να είναι κάποιος ο εαυτός του) και της ικανότητας να συγχωρεί κάτω από διαφορετικά επίπεδα στρες. Η ικανότητα της συγχώρεσης μόλις τώρα αρχίζει να διερευνάται από τη ρωσική ψυχολογία της προσωπικότητας, ενώ σχεδόν καμία εργασία δεν έχει δημοσιευτεί στο παρελθόν σχετικά με τη σύνδεσή της με άλλα θετικά φαινόμενα της προσωπικότητας ενός ατόμου.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr