Εγκυμοσύνη: Η διατροφική συνήθεια που εμπλουτίζει το μητρικό γάλα

Νέα ερευνητικά στοιχεία αποκαλύπτουν πως η διατροφή της μητέρας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να επηρεάσει καθοριστικά την υγεία του παιδιού

Είναι γνωστό ότι το ελαιόλαδο είναι ένα προϊόν με πολλά και σημαντικά οφέλη για την υγεία. Νέα έρευνα, όμως, αποκαλύπτει ότι ο άνθρωπος μπορεί να αρχίσει να απολαμβάνει αυτά τα οφέλη… πριν ακόμη γεννηθεί!

Ειδικότερα, μελέτη που διεξήχθη από ομάδα της Σχολής Φαρμακευτικής και Επιστημών Τροφίμων του Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης, του Ινστιτούτου Έρευνας για τη Διατροφή και την Ασφάλεια των Τροφίμων (INSA-UB) και του Κέντρου Βιοϊατρικής Έρευνας για τη Φυσιοπαθολογία της Παχυσαρκίας και της Διατροφής (CIBEROBN), με επικεφαλής τις Maria J. Rodríguez-Lagunas και Anna Vallverdú-Quealt, αποκάλυψε ότι η κατανάλωση έξτρα παρθένου ελαιολάδου αυξάνει το επίπεδο των φαινολικών ενώσεων στο μητρικό γάλα, με αποτέλεσμα να μεταφέρονται έτσι και στους απογόνους.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr