To ξινό προβιοτικό που ωφελεί το έντερο και βελτιώνει τη διάθεση

Το έντερό μας θεωρείται ο δεύτερος εγκέφαλος του σώματος και ένα δημοφιλές στους χορτοφάγους τρόφιμο, πλούσιο σε προβιοτικά και που έχει υποστεί ζύμωση ενισχύει τη λειτουργία του, συμβάλλοντας θετικά στη διατήρηση της συνολικής μας υγείας

Τα προϊόντα που έχουν υποστεί ζύμωση θεωρούνται από τις καλύτερες τροφές που μπορούμε να καταναλώσουμε για να έχουμε ένα υγιές εντερικό μικροβίωμα. Το κεφίρ που παράγεται από ζωικό γάλα ή ακόμα και γάλα καρύδας, σόγιας, ρυζιού ή αμυγδάλου, είναι ένα από αυτά.

Διάσημο πλέον εδώ και αιώνες, από το Θιβέτ μέχρι τον Καύκασο, το κεφίρ μοιάζει με το γιαούρτι, όμως η σύνθεσή τους διαφέρει σημαντικά. Το γιαούρτι παρασκευάζεται με βακτήρια, αλλά το κεφίρ περιέχει και μαγιά και γι΄αυτό θεωρείται ακόμα πιο ευεργετικό για την υγεία μας. Η υψηλή διατροφική του αξία το έκανε το καλύτερο συνοδευτικό με το μεσημεριανό φαγητό στο χωράφι για πολλές γενιές μικροκαλλιεργητών και χωρικών.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr