Άνοια: Τα τρόφιμα που «εκτοξεύουν» τον κίνδυνο

Είναι νόστιμα, χορταστικά και βρίσκονται παντού τριγύρω μας. Αποτελούν, όμως, πηγή πρόκλησης πολλών προβλημάτων υγείας και μπορούν να επηρεάσουν ακόμη και την αντιληπτική ικανότητα. Δείτε ποια τρόφιμα πρέπει να αποφεύγουμε αν θέλουμε να διατηρήσουμε έναν υγιή εγκέφαλο

220803162701_burger_eating
Είναι κοινή πλέον γνώση – και δυσάρεστη για πολλούς – ότι το πρόχειρο φαγητό, όσο νόστιμο κι αν είναι, δεν ωφελεί την υγεία, αλλά αντιθέτως μπορεί να την βλάψει. Σε αυτή τη διαπίστωση έρχονται τώρα οι επιστήμονες να προσθέσουν περισσότερη πληροφορία: Το να τρώτε καθημερινά ένα μπέργκερ με πατάτες ή μερικά λουκάνικα μπορεί να αυξήσει σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης νόσου Αλτσχάιμερ.

Μια ομάδα Βραζιλιάνων ερευνητών διεξήγαγε μια ευρεία μελέτη, παρακολουθώντας 10.000 ανθρώπους για 10 χρόνια και συγκεκριμένα από το 2008 έως το 2019. Κρατώντας στοιχεία για τη διατροφή τους, οι μελετητές κατέληξαν τελικά στο συμπέρασμα ότι όσοι λάμβαναν το ένα τέταρτο των συνολικών προσλαμβανόμενων θερμίδων από επεξεργασμένες τροφές, όπως για παράδειγμα κοτομπουκιές και αναψυκτικά, παρουσίαζαν μεγαλύτερη γνωστική έκπτωση κατά 28% συγκριτικά με εκείνους που κατανάλωναν λιγότερα επεξεργασμένα τρόφιμα. Τα επιστημονικά ευρήματα παρουσιάστηκαν στο Διεθνές Συνέδριο Νόσου Αλτσχάιμερ 2022, στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης