Τατουάζ – Ιατρική δερματοστιξία: Τι καλύπτει το συμβόλαιο υγείας

Μπορεί να έχει συνδεθεί με αισθητικούς λόγους αποκλειστικά, η τεχνική της δερματοστιξίας ή τατουάζ ωστόσο βρίσκει σήμερα εφαρμογή σε ασθένειες και καταστάσεις υγείας, όχι μόνο για την αποκατάστη της ψυχικής τους ευημερίας αλλά και για θεραπευτικούς σκοπούς

Είναι ενδιαφέρων ο τρόπος που η ιδιωτική ασφάλιση ακολουθεί τις επιστημονικές εξελίξεις και προσαρμόζει τις παροχές της στις νέες ανάγκες. Πολλά σύγχρονα ασφαλιστικά προγράμματα υγείας το επιβεβαιώνουν με εύγλωττο τρόπο, διευρύνοντας τις καλύψεις τους σε ένα πεδίο της χειρουργικής που αποτελεί κλασική εξαίρεση πλην ελαχίστων περιπτώσεων· τις επεμβάσεις επανορθωτικής ή πλαστικής χειρουργικής εφόσον συντρέχει ιατρική αναγκαιότητα. Τέτοια παραδείγματα αποτελούν οι παθήσεις βλεφάρων και η βλεφαροπλαστική ή οι σχιστίες για τις οποίες έχουμε γράψει σχετικά στο παρελθόν.

Βάσει των παραπάνω, η δερματοστιξία ή τατουάζ και τατού όπως έχει καθιερωθεί στην καθομιλουμένη, δύσκολα θα μπορούσε να «χωρέσει» στις παροχές ενός συμβολαίου υγείας καθώς αποτελεί μια παρέμβαση στο σώμα αισθητικού κατά κύριο λόγο χαρακτήρα. Ως γνωστόν, οι αισθητικές επεμβάσεις περιλαμβάνονται στις βασικές εξαιρέσεις της ασφάλισης υγείας και σε άρθρο σχετικά με την αφαίρεση τατουάζ, είχαμε επισημάνει ότι η συγκεκριμένη δερματολογική πράξη δεν καλύπτεται. Η μόνη ίσως κάλυψη που θα μπορούσε να έχει ο ασφαλισμένος θα ήταν για επείγον περιστατικό όπως π.χ. μια αλλεργική αντίδραση ή ένα χημικό έγκαυμα από το τατουάζ, δεδομένου ότι αποτελεί περιστατικό κινδύνου και οι όροι «δερματοστιξία», «τατουάζ», «διάστιξη», «tattoo», «χρωματισμός δέρματος» κ.α. απουσιάζουν από όλα σχεδόν τα ασφαλιστήρια υγείας.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr