Οστεοπόρωση: Ποιοι κινδυνεύουν 33% περισσότερο με κάταγμα
Είναι γνωστό ότι η διατροφή συνδέεται άμεσα με την υγεία των οστών και των μυών. Ερευνητές αποκαλύπτουν ποια διατροφή συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο κατάγματος καθώς και ποιοι είναι οι πιο ευάλωτοι
Βίκυ Βενιού
Η χορτοφαγία είναι μια διατροφική επιλογή, αλλά και μια στάση ζωής, που κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος τα τελευταία χρόνια. Θεωρείται μια αρκετά υγιεινή διατροφή και έχει διαπιστωθεί ότι, σε σύγκριση με τις παμφάγες δίαιτες, μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης σοβαρών ασθενειών, όπως ο διαβήτης, οι καρδιακές παθήσεις και ο καρκίνος. Η άνοδος της χορτοφαγίας συνδέεται, επίσης, με την παγκόσμια έκκληση για μείωση της κατανάλωσης ζωικών προϊόντων, σε μια προσπάθεια αναχαίτισης της κλιματικής αλλαγής.
Ωστόσο, δεν έχει μόνο πλεονεκτήματα, υποστηρίζει νέα μελέτη, που δημοσιεύθηκε BMC Medicine. Σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου του Leeds, η διατροφή αυτή συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο οστεοπενίας και οστεοπόρωσης που οδηγεί σε κάταγμα του ισχίου.
Μία σπουδαία διάκριση που το κατατάσσει στα κορυφαία ξενοδοχειακά συγκροτήματα σε παγκόσμια κλίμακα απέσπασε το Nana Princess των Nana Hotels του Ομίλου Εταιρειών Καράτζη καθώς βραβεύτηκε από το TripAdvisor ως μία «Best of the Best» επιλογή.