Running: Τα ανησυχητικά σύνδρομα καταπόνησης – Πώς αντιμετωπίζονται

Τα σύνδρομα καταπόνησης ή υπερχρήσης των δρομέων μπορούν αν αγνοηθούν, να διαρκέσουν αρκετά και να δημιουργήσουν προβλήματα που θα αναγκάσουν τον αθλητή σε παρατεταμένη αποχή από την άθληση ή και στην εγκατάλειψή της. Ο κ. Δημήτριος Δόβρης, Ορθοπαιδικός Χειρουργός, Επιμελητής Ορθοπαιδικός στο Μetropolitan Hospital, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, παραθέτει όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζουμε για τα σύνδρομα καταπόνησης των δρομέων

Καθώς πλησιάζει η στιγμή που θα πραγματοποιηθεί ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας (12-13 Νοεμβρίου 2022), ο οποίος συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων, είτε αυτοί τρέξουν στην πλήρη διαδρομή είτε σε κάποια από τις μικρότερες, όλοι βρίσκονται σε κατάσταση προετοιμασίας και προπονήσεων.

Είναι γεγονός ότι, βοηθούσης και της καραντίνας, η συχνότητα των αγώνων δρόμου σε διάφορα μέρη της Ελλάδος είναι πλέον πολύ υψηλή και δεν συγκρίνεται με την αντίστοιχη προηγούμενων ετών. Το τρέξιμο είναι ένας πολύ δημοφιλής τρόπος άθλησης στις μέρες μας. Η άνθηση που γνωρίζει έχει πολλές κοινωνικοοικονομικές αιτίες.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr