Το τρόφιμο που αυξάνει κατακόρυφα τον κίνδυνο για την καρδιά – Με τι να το αντικαταστήσετε
09.10.2022
14:30
Ο τρόπος επεξεργασίας μιας τροφής φαίνεται ότι παίζει καθοριστικό ρόλο στο αν έχει ευεργετικές ή βλαπτικές ιδιότητες για τον οργανισμό, ακόμη και αν η πρώτη ύλη θεωρείται υγιεινή. Ανακαλύψτε ποια τροφή που καταναλώνουμε καθημερινά εγκυμονεί κινδύνους για την καρδιά και πώς μπορούμε να προστατευθούμε
Αποτελούν μια από τις δημοφιλέστερες επιλογές πρωινού, εγκυμονούν ωστόσο, σοβαρούς κινδύνους για την καρδιά. Ο λόγος για τα επεξεργασμένα δημητριακά, τα οποία, σύμφωνα με νέα μελέτη, συσχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο πρόωρης στεφανιαίας νόσου.
Η ίδια μελέτη, που διεξήχθη στο Ιράν και παρουσιάστηκε στο Αμερικανικό Κολέγιο Καρδιολογίας (ACC) Μέσης Ανατολής και το 13ο Συνέδριο της Καρδιολογικής Εταιρείας της Emirates, στο Ντουμπάι, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα δημητριακά ολικής άλεσης έχουν τα αντίστροφα αποτελέσματα, συνδέονται δηλαδή με μειωμένο κίνδυνο ανάπτυξης της νόσου.
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Η ίδια μελέτη, που διεξήχθη στο Ιράν και παρουσιάστηκε στο Αμερικανικό Κολέγιο Καρδιολογίας (ACC) Μέσης Ανατολής και το 13ο Συνέδριο της Καρδιολογικής Εταιρείας της Emirates, στο Ντουμπάι, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα δημητριακά ολικής άλεσης έχουν τα αντίστροφα αποτελέσματα, συνδέονται δηλαδή με μειωμένο κίνδυνο ανάπτυξης της νόσου.
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr