Διπλή απειλή για το βάρος από τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα
27.10.2022
12:50
Έτοιμα γεύματα, γλυκά και πρόχειρο φαγητό μας φορτώνουν θερμίδες, ενώ παράλληλα μας αποπροσανατολίζουν από τις πρωτείνες που έχει ανάγκη ο οργανισμός μας. Νέα έρευνα τονίζει ότι παρά τον... αποπροσανατολισμό ο οργανισμός μας εξακολουθεί να αναζητά τις πρωτείνες ως εκ τούτου καταλήγουμε να τρώμε περισσότερο
Διπλός είναι ο κίνδυνος που ελλοχεύει από τη συχνή κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων, όπως επισημαίνει νεότερη μελέτη που παρουσιάζεται στο Διεθνές Συνέδριο για την Παχυσαρκία στη Μελβούρνη (2022). Ο πρώτος κίνδυνος έχει ήδη επισημανθεί και σχετίζεται με την αύξηση του βάρους, που οδηγεί στην παχυσαρκία. Ο δεύτερος κίνδυνος, όμως που αφορά την ενεργειακή απόδοση των πρωτεϊνών, δεν έχει επισημανθεί με την ίδια ένταση μέχρι σήμερα.
Ειδικότερα, η διαιτητική αραίωση των πρωτεϊνών (δηλαδή η κατανάλωση λιγότερων πρωτεϊνών) θεωρείται ότι έχει συμβάλει στην επιδημία της παχυσαρκίας, σε συνδυασμό με την αύξηση της κατανάλωσης των υπερεπεξεργασμένων τροφίμων.
Στη νεότερη αυτή μελέτη εξετάσθηκαν διαφορετικές μέθοδοι αξιολόγησης της επεξεργασίας των τροφίμων και τον τρόπο που επηρεάζεται η ενεργειακή πρόσληψη πρωτεΐνης.
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ειδικότερα, η διαιτητική αραίωση των πρωτεϊνών (δηλαδή η κατανάλωση λιγότερων πρωτεϊνών) θεωρείται ότι έχει συμβάλει στην επιδημία της παχυσαρκίας, σε συνδυασμό με την αύξηση της κατανάλωσης των υπερεπεξεργασμένων τροφίμων.
Στη νεότερη αυτή μελέτη εξετάσθηκαν διαφορετικές μέθοδοι αξιολόγησης της επεξεργασίας των τροφίμων και τον τρόπο που επηρεάζεται η ενεργειακή πρόσληψη πρωτεΐνης.
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr