Επιθέσεις με καυστικά υγρά: Το προφίλ των δραστών – Η κουλτούρα της ματαίωσης

Ποιο είναι το προφίλ των δραστών επιθέσεων με καυστικό υγρό και ποια τα ψυχολογικά χαρακτηριστικά που οδηγούν σε τέτοιου είδους εγκλήματα; Ο κύριος Xρίστος Χ. Λιάπης ψυχίατρος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος του ΔΣ ΚΕΘΕΑ και Μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας δίνει τις απαντήσεις

Ο Racamier αναφέρει πως ο Νάρκισσος, δεν πέθανε διότι είδε τον εαυτό του στον καθρέπτη μιας πηγής, αλλά διότι εξέλαβε τον αντικατοπτρισμό του για ένα σώμα. Δεν θα μπορούσαμε να προσεγγίσουμε, ουσιαστικά, το ζήτημα της αύξησης του αριθμού των επιθέσεων με καυστικά υγρά που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια, αν δεν εστιάσουμε σε αυτό το σημείο ναρκισσιστικής και εκδραματιστικής ψυχοπαθολογίας που, τις περισσότερες φορές, συναπαρτίζει τον πυρήνα τέτοιων εγκληματικών επιθέσεων.

Επιθέσεις οι οποίες ήταν συχνές στην Ελλάδα των δεκαετιών του 50 και του 60, ως ένα σύνηθες μοτίβο αντεκδίκησης της αποπλανηθείσης νεαράς προς τον άνδρα, ο οποίος δεν εκπλήρωνε την εις γάμον υπόσχεσή του ή διατηρούσε παράλληλο ερωτικό δεσμό, ο οποίος μπορεί, σε κάποιες των περιπτώσεων, να γινόταν και αυτός στόχος της επιθέσεως.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr