Αιμορροϊδοπάθεια: Τα πάντα για τη νόσο που αφορά έναν στους δύο μετά τα 50

Αιμορροϊδοπάθεια: Τα πάντα για τη νόσο που αφορά έναν στους δύο μετά τα 50

Υπολογίζεται ότι το 70% του πληθυσμού θα εμφανίσει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του αιμορροϊδοπάθεια. Αποτελούσε και δυστυχώς, αποτελεί ακόμη και σήμερα, πρόβλημα-ταμπού εξηγεί ο κύριος Φώτιος Αρχοντοβασίλης Χειρουργός εξειδικευμένος στην ορθοπρωκτική Χειρουργική, Διευθυντής ΣΤ’ Χειρουργικής Κλινικής Metropolitan General ο οποίος παραθέτει τα αίτια αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισης της νόσου

220523155038_man_aimorroida_manaraki_ponos_pain
Η αιμορροϊδοπάθεια, η νόσος των αιμορροΐδων, εμφανίζεται στο ίδιο σχεδόν ποσοστό σε γυναίκες και άντρες. Αφορά κυρίως άτομα 45-65 ετών, ενώ αποτελεί τη συχνότερη καλοήθη πάθηση, καθώς υπολογίζεται ότι αφορά έναν στους δύο ανθρώπους μετά την ηλικία των 50.

Γενικότερα, περίπου το 70% του πληθυσμού θα εμφανίσει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του αιμορροϊδοπάθεια. Αποτελούσε και δυστυχώς, αποτελεί ακόμη και σήμερα, πρόβλημα-ταμπού αποτρέποντας τους πάσχοντες να επισκεφτούν τον ιατρό, ιδιαίτερα στα αρχικά στάδια της νόσου, με αποτέλεσμα να αναβάλλεται η σωστή διάγνωση και να αποφεύγεται μια άμεση θεραπεία, γεγονός που εγκυμονεί ακόμη μεγαλύτερους κινδύνους. Όπως όλα τα ταμπού, έτσι και αυτή, συνοδεύεται από κάποιους μύθους, που «φρενάρουν» τη θεραπεία της, η οποία όχι μόνο είναι εφικτή αλλά μπορεί να είναι και οριστική.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης