Η τέχνη που μας βοηθά να ξεπεράσουμε την αποτυχία και την απογοήτευση

Η τέχνη που μας βοηθά να ξεπεράσουμε την αποτυχία και την απογοήτευση

Υπάρχει τρόπος να αγαπήσουμε τις ατέλειες, να αντιμετωπίσουμε την απογοήτευση και να παραμείνουμε αισιόδοξο,ι παρότι η ζωή μας μπορεί να μην έχει πάρει την πορεία που θα θέλαμε και οι στόχοι που δεν επιτύχαμε μας στοιχειώνουν. Ανακαλύψτε την τέχνη που μας μαθαίνει να αποδεχόμαστε ότι τα πράγματα δεν είναι τέλεια

221109194946_kintsugi_woman_sad_makeup2
«Αν δεν σπάσεις αυγά, δεν φτιάχνεις ομελέτα» λέει μια δική μας λαϊκή παροιμία με πολλαπλές αναγνώσεις, μια εκ των οποίων εντοπίζει στο ρητό την προσπάθεια να χρυσωθεί ένα χάπι, μια δυσάρεστη κατάσταση, δηλαδή, να γίνει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνη και υποφερτή. Αντί για το χάπι όμως, σύμφωνα με μια ιαπωνική μορφή τέχνης και φιλοσοφική σκέψη, θα πρέπει κανείς να μαζέψει τα τσόφλια, να τα ενώσει και έπειτα να στολίσει τις ρωγμές με τον χρυσό.

Αυτό περίπου είναι το νόημα του kintsugi, της τέχνης συγκόλλησης κεραμικών που γνωρίζει ολοένα αυξανόμενη απήχηση και την οποία επικαλείται σε άρθρο της η Λέκτορας Γλώσσας και Κουλτούρας στο Πανεπιστήμιο του Keele, Ella Tennant, καθώς πρόκειται για μια συνολική στάση ζωής παρά απλή τέχνη, η οποία μπορεί να μας βοηθήσει να διαχειριστούμε την πίεση που δεχόμαστε από τη νεότητα για να επιτύχουμε, αισθήματα αποτυχίας που δεν ανταποκριθήκαμε στις προσδοκίες άλλων ή τις δικές μας ακόμα, για όσα νιώθουμε ότι αφήσαμε να μας φύγουν απ’ τα χέρια και τους στόχους που δεν κατακτήσαμε. «Στην πραγματικότητα, η ζωή είναι δύσκολη και ίσως έρθουμε αντιμέτωποι με αναποδιές, μεγάλες και μικρές, που μπορούν να καταστρέψουν τα όνειρά μας αφήνοντάς μας θραύσματα που αντιλαμβανόμαστε ως άχρηστα» σημειώνει.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης