Ποιες βιταμίνες χάνετε όταν ξεφλουδίζετε φρούτα και λαχανικά
Εάν η δεύτερη κίνηση -μετά το πλύσιμο- προτού καταναλώσετε ένα φρούτο ή λαχανικό είναι να το ξεφλουδίσετε, τότε συνεχίστε να διαβάζετε όλους τους λόγους που πρέπει να το τρώτε με τη φλούδα
Μαρία Κοτοπούλη
Προτιμάτε να ξεφλουδίζετε τα φρούτα και τα λαχανικά πριν τα καταναλώσετε; Αν και οι περισσότεροι από εμάς επιλέγουμε αυτή την τακτική για να αποφύγουμε τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων που ενδεχομένως να κρύβονται στη φλούδα, μάλλον θα πρέπει να αναλογιστούμε τα θρεπτικά συστατικά που στερούμαστε.
Όπως εξηγεί η Kirsty Hunter, Ανώτερη Λέκτορας Διατροφής, Πανεπιστήμιο Nottingham Trent με άρθρο της στο Τhe Conversation, στη φλούδα τους περιέχονται πολύτιμες ενώσεις, όπως βιταμίνες, μέταλλα, φυτοχημικές ουσίες και αντιοξειδωτικά. Εάν δεν καταναλώνουμε επαρκείς ποσότητες αυτών των σημαντικών στοιχείων, κινδυνεύουμε από χρόνιες ασθένειες, όπως καρδιαγγειακές παθήσεις και σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2.
Κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων επιβεβαιώνει την ηγετική της θέση στο κλάδο με θετικούς δείκτες ανάπτυξης και πλέον προχωρά στην υλοποίηση ενός ισχυρού πλάνου επενδύσεων
Μέσω του NBG Business Seeds, η Τράπεζα είναι δίπλα στις επιχειρήσεις, σε κάθε βήμα, προσφέροντας όχι μόνο χρηματοδότηση, αλλά και την απαραίτητη υποστήριξη, εργαλεία και δικτύωση.