Είστε δύσκολοι με το φαγητό; Πώς το χρώμα των πιάτων επηρεάζει την όρεξή σας

Είστε δύσκολοι με το φαγητό; Πώς το χρώμα των πιάτων επηρεάζει την όρεξή σας

Σε ενδιαφέροντα συμπεράσματα κατέληξαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Portsmouth, οι οποίοι διαπίστωσαν τον ρόλο που παίζει το χρώμα των σκευών στους ιδιαίτερα επιλεκτικούς και δύσκολους καταναλωτές

221123203022_eating_red_bowl
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και ξεκινά σταδιακά ο σχεδιασμός των εορταστικών τραπεζιών. Ενδιαφέρουσες γεύσεις και φανταχτεροί στολισμοί βρίσκονται στο μενού όσων επιθυμούν να εντυπωσιάσουν ως οικοδεσπότες. Κι ενώ οι περισσότεροι θα σκεφτούν να χρησιμοποιήσουν τα γιορτινά χρώματα, όπως το πράσινο και το κόκκινο, οι ειδικοί τους συμβουλεύουν να το ξανασκεφτούν.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Portsmouth εξέτασαν την επίδραση της αντίληψης του χρώματος σε «εύκολους» και «δύσκολους» καταναλωτές. Η επιστημονική ομάδα διάλεξε, συγκεκριμένα, 50 συμμετέχοντες, μετρώντας το κατά πόσο ήταν δεκτικοί ή όχι στη δοκιμή νέων γεύσεων. Από τη μέτρηση αυτή κατατάχθηκαν σε «εύκολους» και «δύσκολους» καταναλωτές και χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Στη συνέχεια, ανατέθηκε στις δύο ομάδες να δοκιμάσουν τσιπς της ίδιας μάρκας με αλάτι και ξύδι, τα οποία τοποθετήθηκαν σε τρία διαφορετικά μπολ: Ένα άσπρο, ένα μπλε κι ένα κόκκινο.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης