Η Νο1 μέθοδος για τη διατήρηση της γυναικείας γονιμότητας

Η διατήρηση της γυναικείας γονιμότητας για ιατρικούς και κοινωνικούς λόγους είναι μείζον ζήτημα στη σύγχρονη κοινωνία, σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Νταφόπουλο, Καθηγητή Μαιευτικής Γυναικολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας - Ποια μέθοδος είναι η καταλληλότερη και ποια η ιδανική ηλικία για την απόκτηση απογόνων;

221222155658_pregnant_doctor
Χιλιάδες γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας διαγνιγνώσκονται ετησίως με κάποιας μορφής νεοπλασία, υποχρεώνοντας τες να αναβάλλουν την απόκτηση απογόνων εάν δεν έχουν ήδη αποκτήσει. Παράλληλα, πολλές νέες γυναίκες αναβάλλουν την τεκνοποίηση για κοινωνικούς λόγους, δηλαδή λόγω σπουδών και επαγγελματικών υποχρεώσεων. Η Αναπαραγωγική Ιατρική προσφέρει σήμερα μια σειρά επιλογών σε αυτές τις δύο κατηγορίες γυναικών, ώστε να κάνουν πραγματικότητα το όνειρο της μητρότητας.

«Η διατήρηση της γυναικείας γονιμότητας για ιατρικούς και κοινωνικούς λόγους είναι μείζον ζήτημα στη σύγχρονη κοινωνία», επεσήμανε ο κ. Κωνσταντίνος Νταφόπουλος, Καθηγητής Μαιευτικής Γυναικολογίας, στο Ιατρικό Τμήμα της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, επιστημονικός υπεύθυνος Μονάδας Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, μιλώντας στο 2ο διεθνές συνέδριο Eco-Ευ Ζην – «Οικογένεια και Περιβάλλον: Πυλώνες κοινωνικού πολιτισμού. Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην οικογένεια» (15-16 Δεκεμβρίου 2022, Κωνσταντινούπολη/Χάλκη), που συνδιοργάνωσαν το Οικουμενικό Πατριαρχείο και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής (ΕΕΑΙ).

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης