Καρκίνος: Τα νόστιμα τρόφιμα που αυξάνουν κατά 75% τον κίνδυνο

Aν δεν μπορείτε να σκεφτείτε τη ζωή σας χωρίς μπέικον, ζαμπόν και άλλα αλλαντικά, τότε μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε, για το καλό της υγείας σας

Ένα πλατό από αλλαντικά συνοδευόμενο από λίγα ποτήρια κρασί θεωρείται για μερικούς ο καλύτερος τρόπος για να περάσουν ένα Σαββατόβραδο. Για άλλους, μια πίτσα χωρίς μπέικον δεν είναι πίτσα. Όσο όμως κι αν μας ευχαριστούν αυτά τα επεξεργασμένα προϊόντα κρέατος, η κατανάλωση τους θα πρέπει να περιοριστεί, για την πρόληψη του καρκίνου.

Ειδικότερα, οι χημικές ουσίες που προστίθενται συνήθως στα αλλαντικά ενδεχομένως να αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου, σύμφωνα με νεότερη μελέτη.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr