Σοκολάτα: Αυτός είναι ο λόγος που δεν μπορούμε να αντισταθούμε
Ύστερα από αυτή την ανακάλυψη, οι ερευνητές φιλοδοξούν να συμβάλλουν στη δημιουργία σοκολατένιων σνακ, που θα κερδίζουν σε υγεία, χωρίς να χάνουν τίποτα σε απόλαυση
Βίκυ Βενιού
Θα μπορούσε μια σοκολάτα να είναι το ίδιο νόστιμη, αλλά πολύ πιο υγιεινή; Αυτό ευελπιστούν οι ερευνητές της διεπιστημονικής ομάδας του Πανεπιστημίου Leeds, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι αποκωδικοποίησαν τη φυσική διαδικασία που λαμβάνει χώρα στο στόμα, την ώρα που τρώμε ένα λαχταριστό κομμάτι σοκολάτας. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η ιδιότητα της να λιώνει στο στόμα είναι αυτή που κάνει την κατανάλωση σοκολάτας ακαταμάχητη. Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο ACS Applied Materials and Interface.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτή η απολαυστική διαδικασία που λαμβάνει χώρα στο στόμα μας την ώρα που τρώμε σοκολάτα οφείλεται στο λίπος που βρίσκεται στην επιφάνειά της, το οποίο ακουμπά τόσο στη γλώσσα, όσο και σε άλλες επιφάνειες της στοματικής κοιλότητας, χαρίζοντας σε αυτή τη λιχουδιά την κρεμώδη υφή της.
Μία σπουδαία διάκριση που το κατατάσσει στα κορυφαία ξενοδοχειακά συγκροτήματα σε παγκόσμια κλίμακα απέσπασε το Nana Princess των Nana Hotels του Ομίλου Εταιρειών Καράτζη καθώς βραβεύτηκε από το TripAdvisor ως μία «Best of the Best» επιλογή.