Καρκίνος Μαστού: Δέκα μύθοι που προκαλούν σύγχυση – Η αλήθεια για τη νόσο

Καρκίνος Μαστού: Δέκα μύθοι που προκαλούν σύγχυση – Η αλήθεια για τη νόσο

Τους μύθους που αφορούν τον καρκίνο του μαστού και προκαλούν σύγχυση στις γυναίκες διαλύει ο κ. Στέργιος Δουβετζέμης, Χειρουργός Μαστού, Διευθυντής Χειρουργός Μαστού στο Metropolitan General και Αναπληρωτής Καθηγητής Ιατρικής Σχολής στο King’s College του Λονδίνου

230118125144_breast_cancer
Ο καρκίνος του μαστού είναι μια πολύ σοβαρή ασθένεια, για την οποία δυστυχώς υπάρχουν πολλοί μύθοι και πολλά από όσα ακούγονται δεν έχουν καμία επιστημονική βάση. Το ανησυχητικό είναι ότι η πλειονότητα αυτών των πληροφοριών που κυκλοφορούν και διαδίδονται ευρέως είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες για τις ασθενείς.

Παρακάτω, αναφέρονται οι βασικοί μύθοι γύρω από τον καρκίνο του μαστού και η αλήθεια γι’ αυτούς:

1ος μύθος: Ο καρκίνος του μαστού είναι κυρίως κληρονομικός, συνεπώς γυναίκες χωρίς οικογενειακό ιστορικό δεν έχουν λόγο να κάνουν τακτικά ελέγχους.

Αλήθεια: Αν και το οικογενειακό ιστορικό παίζει σπουδαίο ρόλο, η κληρονομικότητα ευθύνεται μόνο για ένα πολύ μικρό ποσοστό καρκίνων μαστού. Στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων, ο καρκίνος του μαστού είναι σποραδικός και οι μεγαλύτεροι παράγοντες κινδύνου είναι το γυναικείο φύλο και η ηλικία, δηλαδή, όσο περνούν τα χρόνια για μια γυναίκα, τόσο περισσότερο αυξάνονται οι πιθανότητες να αναπτύξει καρκίνο μαστού.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης