Ασφαλιστήριο – Επεμβάσεις: Οι καλύψεις για το κότσι και άλλες παραμορφώσεις των δακτύλων

Ασφαλιστήριο – Επεμβάσεις: Οι καλύψεις για το κότσι και άλλες παραμορφώσεις των δακτύλων

Θεωρείται συχνά πρόβλημα αισθητικής μόνο φύσης, η αλήθεια είναι όμως πως καταστάσεις όπως το κότσι ταλαιπωρούν τους πάσχοντες και μπορούν να τους οδηγήσουν στο χειρουργείο. Ενημερωθείτε για τις σχετικές ασφαλιστικές καλύψεις

230119113739_woman_foot_kotsi
Kότσι, κάλοι, πελματιαία απονευρωσίτιδα ή άλλα προβλήματα των νεύρων καθώς και τενοντίτιδα είναι μερικά από τα σημάδια του χρόνου στα πόδια, το επώδυνο «έργο» του οποίου θα ενισχύσουν καταστάσεις όπως η πρόσληψη βάρους και η παχυσαρκία, η πλατυποδία, η εγκυμοσύνη και η εμμηνόπαυση μεταξύ άλλων. «Το κότσι, όσοι δεν το έχουν το θεωρούν πρόβλημα αισθητικό. Και είναι, αλλά όχι μόνο. Ενοχλεί, πονάει, εμποδίζει, ταλαιπωρεί… Οι πάσχουσες -απαντά περισσότερο σε γυναίκες- το ξέρουν καλά» αναφέρει στο ygeiamou ο κ. Ευάγγελος Ευαγγέλου, Διευθυντής Ορθοπαιδικός Χειρουργός στο Metropolitan Hospital, για τον «βλαισό μέγα δάκτυλο» όπως είναι η ιατρική ορολογία της παραμόρφωσης του μεγάλου δακτύλου των ποδιών.

Εκτός από το κότσι, τη συνηθέστερη παθολογία του πρόσθιου άκρου ποδός, υπάρχουν και άλλες επώδυνες καταστάσεις όπως η πτώση μεταταρσίων ή μεταταρσαλγία, φλεγμονή στο μπροστινό μέρος του ποδιού που προκαλεί έντονο πόνο και δυσχεραίνει τη βάδιση. Όταν η συντηρητική θεραπεία αποτυγχάνει, το οίδημα δεν υποχωρεί και ο πόνος διαταράσσει την καθημερινότητα -από το περπάτημα έως την αδυναμία εύρεσης υποδημάτων- η χειρουργική αντιμετώπιση θα δώσει τη λύση.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης