Ηπαρίνη: Κίνδυνος να ξεμείνουμε το επόμενο δεκαήμερο – Ποιους ασθενείς αφορά

Ηπαρίνη: Κίνδυνος να ξεμείνουμε το επόμενο δεκαήμερο – Ποιους ασθενείς αφορά

Χρηματοδοτικό κενό αφήνει στον αέρα χιλιάδες ασθενείς που λαμβάνουν ηπαρίνη - Αγώνας δρόμου για την έκδοση της υπουργικής απόφασης που δίνει λύση στο πρόβλημα

230120173108_heparine2
Τον κίνδυνο αν δεν δοθεί λύση στο θέμα του προϋπολογισμού για την εξόφληση των ηπαρινών το 2022, να ξεμείνουν από αυτό το σημαντικό φάρμακο αντιμετωπίζουν άμεσα τα φαρμακεία και νοσοκομεία. Ενώ ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης δεσμεύτηκε να δώσει λύση και για τον προϋπολογισμό του 2022 όπως έκανε και με τις νοσοκομειακές ηπαρίνες για το 2021, δεν το έχει κάνει ακόμη και δυστυχώς οι φαρμακευτικές του κλάδου αναμένεται να σταματήσουν τη διακίνηση το τέλος Ιανουαρίου.

Να επισημάνουμε ότι η ηπαρίνη χρησιμοποιείται ως αντιπηκτικό στην πρόληψη και τη θεραπεία της θρόμβωσης και της εμβολής. Είναι ένας σημαντικός παράγοντας στη θεραπεία των οξέων στεφανιαίων συνδρόμων, όπως ασταθής στηθάγχη ή οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου. Αλλά δεν είναι η μόνη κρίσιμη χρήση τους. Είναι βασικό συστατικό στη διαδικασία αιμοκάθαρσης των νεφροπαθών ενώ είναι τα προτιμώμενα αντιπηκτικά σε έγκυες γυναίκες. Επιπλέον, χρησιμοποιείται και στην πρόληψη τυχόν ανεπιθύμητων ενεργειών των ογκολογικών θεραπειών.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης