Ανεύρυσμα: Όλες οι καλύψεις για τη διάγνωση και αντιμετώπιση του «σιωπηλού δολοφόνου»

Ανεύρυσμα: Όλες οι καλύψεις για τη διάγνωση και αντιμετώπιση του «σιωπηλού δολοφόνου»

Ενημερωθείτε για τις καλύψεις των νοσοκομειακών προγραμμάτων για τα ανευρύσματα καθώς και τα κωλύματα που ενδεχομένως δημιουργήσουν στην απόκτηση συμβολαίου υγείας

230123164423_surgeons_surgery_operation
Τα ανευρύσματα είναι καταστάσεις που παρουσιάζουν τοπική διόγκωση, διεύρυνση ή διάταση ενός αιμοφόρου αγγείου, συνήθως αρτηρίας. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν στο ygeiamou ειδικοί, οφείλονται σε οργανικές παθήσεις ή κάκωση των τοιχωμάτων του αγγείου λόγω κληρονομικότητας ή επίκτητης ασθένειας, ενώ μπορεί να παρουσιαστούν σε οποιοδήποτε αιμοφόρο αγγείο και συχνότερα στον εγκέφαλο, στη θωρακική και κοιλιακή αορτή αλλά και μέσα στην καρδιά.

Τα αορτικά ανευρύσματα αφορούν κυρίως άνδρες άνω των 60 ετών ενώ τα εγκεφαλικά ηλικίες μεταξύ 35 και 60 ετών και κυρίως γυναίκες. Ανάμεσα στους παράγοντες κινδύνου συμπεριλαμβάνονται το ιστορικό αθηροσκλήρωσης, το οικογενειακό ιστορικό, το κάπνισμα, η αρτηριακή υπέρταση, χρόνιες πνευμονοπάθειες, η κατάχρηση αλκοόλ και κληρονομικά νοσήματα. Όσο αυξάνεται το μέγεθος του ανευρύσματος, τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος ρήξης του με πιθανές συνέπειες αιμορραγικά επεισόδια, θρόμβους, εμβολή ακόμα και στον θάνατο.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης