Έξι συνήθειες των αισιόδοξων ανθρώπων – Ποιο είναι το μυστικό τους

Αν δυσκολεύεστε να δείτε τα θετικά της ζωής, ίσως θα πρέπει να δοκιμάσετε κάποια από τα μυστικά όσων μπορούν να είναι αισιόδοξοι

Νικητές βγαίνουν όσοι αποφασίζουν να βλέπουν τη θετική πλευρά της ζωής και να διατηρούν την αισιοδοξία τους. Σύμφωνα με τον ψυχολόγο Δρ Dan Tomasulo, Ακαδημαϊκό Διευθυντή στο Ινστιτούτο Πνευματικότητας, Νου και Σώματος (SMBI) στο Teachers College του Πανεπιστημίου Columbia και διδάσκων στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, αυτή η στάση ζωής εξασφαλίζει καλύτερη σωματική και ψυχική ευεξία, μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής και ευτυχία.

«Αυτό που γνωρίζουμε για τους υπέρμετρα αισιόδοξους ανθρώπους συγκριτικά με τους απαισιόδοξους, είναι ότι βλέπουν και ανταποκρίνονται στον κόσμο με διαφορετικό τρόπο. Χρησιμοποιούν τις σκέψεις τους για να εστιάζουν σε αυτά που μπορούν να ελέγξουν» αναφέρει, σημειώνοντας ότι η αισιοδοξία είναι χαρακτηριστικό ανθρώπων με επιτυχία, υγεία και ζωντάνια, παρουσιάζοντας όμως και έξι βασικές συνήθειες και ιδιότητες των ανθρώπων που μπορούν να εντοπίζουν τα καλά της ζωής.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr